8ste lenteconcert met Rudy Giovannini
9 maart 2013
Cultuurcentrum ‘Stroming’ te Evergem-Sleidinge (België)
Foto’s:
Bieke Van Daele
Patrick Leenknegt
Die Luxor Dance Company

Muziek: Tritsch Tratsch Polka
‘Eine Rose für dich’, een heel toepasselijke titel voor deze prachtige wals. Spontaan danste Rudy tijdens het zingen deze wals met een balletmeisje. Mooi om zien toen ze hem om beurten een witte roos overhandigden.
Het publiek kon zich verheugen op heel wat wondermooie songs, zoals: Bleib so wie du bist, Dann ruf ich wieder deinen Namen, Blaue Donau, Il
Silenzio, Es war am Lago di Garda, Italia Medley, Komm zu mir... en nog vele andere. Bij het Trinklied uit ‘La Traviata’ en bij zijn ondertussen welbe-kende Köfelefest-lied kon het publiek niet anders dan uit volle borst meezingen.
Rudy Giovannini was opnieuw de superster  in CC Stroming te Sleidinge. Bijgestaan door ‘Die Luxor Dance Company’ uit Dresden, verwende hij meer dan twee uur lang zijn publiek met  prachtige schlagers, sfeervolle operettemelodieën en ook  ontroerende, zelfgeschreven liedjes.
Uiteraard kon hij, zoals altijd, zijn publiek bekoren door a capella ‘Santa Lucia’ te zingen.
Ook het ballet  ‘Die Luxor Dance Company’  zorgde voor heel wat  spektakel.  Het publiek was aangenaam verrast door hun prachtige outfits en gracieuze choreografie.
Een onvergetelijk concert, een ware streling voor oog en oor!
Geniet van de sfeerbeelden.
De meisjes van het ballet ontspannen zich even in Sleidinge en Gent alvorens aan het zware werk te beginnen.
Toen Rudy op het podium verscheen, zat de sfeer er al goed in. Met ‘Bella Italia’ kon hij onmiddellijk het publiek inpalmen en konden we eventjes het slechte weer hier bij ons vergeten. Men voelde de warme, zuiderse zonnestralen!
Ambiance met ‘Tarantella culinaria’
Terwijl Rudy met volle overtuiging ‘Mausi sagt’ zong, werd hij onverwachts verrast door ‘Mausi’ zelf!
Een hilarische act!
We hadden ook een jarige onder ons ... een dame van 90 jaar oud die het meer dan de moeite vond om Rudy voor de eerste keer live bezig te zien. Ze was vol enthousiasme en toen Rudy haar verwende met bloemen en zijn verjaardagslied ‘Zum Geburtstag’, gezongen in het Duits en het Italiaans, was ze nog meer in de wolken. Ze spreekt er nu nog vol lof over.
Tot slot van al deze welverdiende aandacht en felicitaties van Rudy, had Emma nog een speciale wens, nl. het ‘Wolgalied’ wat Rudy een staande ovatie opleverde en voor Emma een meer dan onvergete-lijke verjaardag was.
De Tritsch Tratsch Polka. Op een speelse manier zorgde het ballet voor een perfecte begeleiding bij dit zeer vrolijke lied.
Eventjes waanden we ons in Parijs. Toen Rudy ‘Amors Can Can’ aanvatte, stormden de meisjes het podium op en gaven zich volledig over aan deze vu-rige dans.
Rudy, omringd door zijn ‘Mädels’, zoals hij ze zelf noemt.
Opnieuw hebben we kunnen genieten van onze geliefde zanger uit Zuid-Tirol en na een minutenlange staande ovatie was het dan tijd om afscheid te nemen. Maar we kijken reeds reikhalzend uit naar het eerstvolgende kerstconcert, woensdag 18 december, bij ons in de St.-Catharinakerk te Wondelgem.

Met lieve groeten,
Christine
© Webmaster: Christine Van haute en Mario Legaet
Start.Muziek.Over Rudy.Foto's.Heist-op-den-Berg.Blankenberge.Zwickau.Concerten.Reizen.Contact.