Start.Muziek.Over Rudy.Foto's.Heist-op-den-Berg.Blankenberge.Zwickau.Concerten.Reizen.Contact.
FANREIS : Rudy Giovannini's Köfelefest
Vertrek: dinsdag, 2 juni 2015
Thuiskomst: maandag, 8 juni 2015

Foto’s: Duyck Johan en Van Daele Bieke
Dinsdag 6 uur: we vertrokken stipt op tijd voor deze fanreis naar het 15de Köfelefest in Leifers (Italië). Om het ons wat com-fortabeler te maken, waren er twee tussenovernachtingen gepland in het ‘Landhotel Stern’ te Obsteig in Oostenrijk. Dit dorp ligt op het Sonnenplateau aan het Miemingergebergte.
Dankzij deze langere tussenstop konden we getuigen zijn van de Fronleichnamprocessie die plaatsvond in Obsteig. Verder heb-ben we een bezoek kunnen brengen aan Stams, waar de kloosterkerk heel veel indruk op ons maakte. Ook Oetz stond op het programma, waar we het ‘Ötzi Dorf’ bezocht hebben en van gids Hermine uitleg kregen over het reilen en zeilen in de ijstijd.
Stams
Oetz
Donderdag, 4 juni: doorreis naar Zuid-Tirol met een middagstop in Brixen, waar we ook oog hadden voor de kathedraal met spe-ciefieke rijke beschilderingen. Daarna ging het dan verder naar hotel Ideal Park, waar we dan enkele dagen logeerden om Rudy’s tweedaagse Köfelefest te kunnen bijwonen.
Hotel Ideal Park
Uiteraard hebben we tijdens ons verblijf in Leifers ook enkele bezienswaardigheden in de omgeving kunnen bewonderen. Zo was er een uitstap naar Merano om ‘SchlossTrauttmannsdorff’ te bezoeken. In dit kasteel heeft keizerin Sissi zich tot tweemaal toe teruggetrokken om tot rust te komen. Verder was er een uitstap naar het Villnößertal, waar we door mevrouw Julia Auchschöl uitleg kregen over het ‘Naturparkhaus’. Op het einde van dit dal kwamen we dan op de Zanzer Alm terecht, waar we konden genieten van een prachtig uitzicht en een lekkere verfrissing. Ook voor ‘grote kinderen’ was er iets leuks te doen.
Vrijdag: Schloss Trauttmannsdorff

Naar volgende pagina >>>

© Webmaster: Christine Van haute en Mario Legaet
Zaterdag: op de Zanzer Alm