FANREIS : Rudy Giovannini's Köfelefest
van donderdag, 6 juni t.e.m. dinsdag 11 juni
Foto’s: Johan Duyck en Bieke Van Daele
Muziek: Andrea
Donderdagmorgen, 6 juni, 04:15 u: het is zeer druk aan de Park & Ride in Gentbrugge. Ongewoon druk op zo’n vroeg uur.
Dan komt plots een mooie autocar aangereden, een volle band van donkere ruiten; in witte letters op groene achtergrond “De Durme”. Spiksplinternieuw!
Onze vierde reis naar Rudy’s heimat, Leifers, kan beginnen en ... iedereen is stipt op tijd.
Via Antwerpen en Herenthout, waar ook nog enkele medereizigers opstappen, gaat het verder via Aachen en ...
Daar blijkt dat onze engelbewaarder nog slaapt, want het loopt grondig mis. Door een omleiding raakt de toevoerchauffeur volledig het ‘zuiden’ kwijt en zijn we een hele poos op de dool. Door afstandsbesturing via de GSM kunnen we onze vaste, vertrouwde chauffeur Luc oppikken even boven Koblenz.
Iedereen is opgelucht en we vorderen vlot. In tegengestelde richting zien we af en toe wat file, maar dát laten we niet aan ons hart komen.
Tot we in de omgeving van Passau en Regensburg komen, waar een onoverzichtelijke watersnood heerst. We hadden al gezien dat enkele rivieren een zeer hoge waterstand hadden; dijken waren uitgebrokkeld  en  zelfs hier en daar stonden lager gelegen velden water. Waarmee we geen rekening hadden gehouden is dat door deze situatie alle ver-keer naar München langs de A9 moest en het was ‘bingo’. Stapvoets verkeer, uren om 80 km af te leggen.
Ondanks het late uur en dankzij goede relaties zullen ze nog avondeten voor ons voor-zien. De bergen komen in zicht; de avondzon verlicht nog even de bergtoppen en dan komt het vertrouwde Köfelekerkje in zicht. We zijn aangekomen!
Vrijdag, 7 juni, trekken we de bergen in voor een rendez-vous met Rudy in het bedevaartsoord ‘Maria im Wald, een uurtje rijden van Leifers. Onderweg mooie dorpjes die hun toeristische troeven duidelijk demonstreren.
Bij het klimmen zien we de vallei van de Etsch onder ons wegzakken.
Maria im Wald is absoluut niet te vergelijken met Maria Weissenstein, waar we vorige jaren naartoe trokken. Een kerkje, een hotel-restaurant, een paar souvenirwinkeltjes, een fonteintje op het plein.
Toch weet Rudy ook hier met zijn ‘Ave Maria’ - niet Nomorro - zijn publiek in de ban te krijgen.
Het kerkje stroomt vol! Vooraan drum- men ze binnen, achteraan worden we buiten geperst. Dan maar genoegen nemen met het mooie retabel en en-kele muurpanelen.
In speciale omstandigheden voelen de mensen in zo’n kerkje steevast de behoefte om een kaarsje te ontsteken.
Niet getreurd, in afwachting van het concert, heeft zo’n extra avondje Lei-fers ook veel leuks te bieden.
Fabrizio, de bakker om de hoek, weet behoorlijk de vele Rudy’s fans te ver-welkomen. Zijn etalage is één groot promotiepaneel voor Rudy’s Köfele-fest. Ook de straten hangen vol met af-fiches waar je niet naast kunt kijken.
Sommige toeristen of inwoners van Leifers laten alle drukte over zich heen gaan en genieten van een lekker arti-sanaal ijsje. Zie maar eens hoe spon-taan ze poseren.
© Webmaster: Christine Van haute en Mario Legaet
Leifers 2013 deel 2
Naar volgende pagina
In Albergo Hirsch is voor ons een zaal gereserveerd. We kunnen vrij kiezen voor een kleine of een grote honger en hun prijzen zijn aanvaardbaar.
Na het eten staan Rudy en Franca ons op te wachten om hun nieuwe CD aan te prijzen. Een voltreffer, want ze vliegen de koffer van zijn auto uit. Het sig-neren en de fanfoto’s horen er natuurlijk ook bij, want een CD zonder handtekening en geen foto’s als aandenken is als een gerecht zonder saus.
Door de smalle straatjes van de kleine dorpjes rijden we naar de startplaats van de bergwandeling. Helaas, we volgende de verkeerde bus en komen terug in het dal.
Start.Muziek.Over Rudy.Foto's.Heist-op-den-Berg.Blankenberge.Zwickau.Concerten.Reizen.Contact.