De Vriendenkring van de Duitse Schlager en Volksmuziek België vzw stelt voor:
© Webmaster: Christine Van haute en Mario Legaet
Zondag, 9 september 2018, was het wederom een groot feest in het Cul’thuis van de Floreal in Blankenberge.
Gastvrouw Carine stelde de artiesten voor aan het publiek dat vol verwachtingen uitkeek naar dit ‘Fest der Schlager und Volksmusik’.
Er stond heel wat te gebeuren, want elke artiest trad een half uur lang op, zowel tijdens het eerste deel als tijdens het tweede deel.
Een evenement vol prachtige, sfeervolle muziek, dat maar liefst 4 uur duurde.
Alex Pezzei mocht de spits afbijten. Met ‘zijn Lady’, dit is zijn accordeon, gaf hij er meteen een lap op en wist hij in een mum van tijd het publiek in te palmen.
Hij wist als geen ander om het publiek actief te betrekken bij zijn liederen: leuke meezingertjes en zelfs beweging stond bij hem op het programma.
Spijtig dat er geen dansvloer voorhanden was, want zijn muziek was zo meeslepend dat men maar moeilijk de benen stil kon houden.
Ook tijdens het tweede deel gaf deze muzikant het beste van zichzelf en een staande ovatie waarbij het publiek luidkeels riep om een toegift, kon niet uitblijven.
Na Alex Pezzei was het tijd om het wat rustiger aan te doen.
Angela Wiedl was nu aan de beurt, een dame met klasse die rustige liedjes bracht, meestal met een boodschap erin. Haar jodelkunst leverde haar een oorverdovend applaus op.
Tijdens het tweede deel verraste ze het publiek door haar man Uwe erbij te halen en samen met hem een tweetal liederen te zingen. Eén ervan was een prachtig jodellied. Toen ze trouwden, zeven jaar geleden, beloofden ze elkaar het volgende: hij zou nooit jodelen en zij zou nooit blootsvoets optreden.
Haar toegift was het wondermooie ‘Das Lied der Heimat’, het lied waarmee ze in 2007 had deelgenomen aan de ‘Grand Prix der Volksmusik’.
Volgende pagina:
Blankenberge deel 2
Start.Muziek.Over Rudy.Foto's.Heist-op-den-Berg.Blankenberge.Zwickau.Concerten.Reizen.Contact.