Na Angela Wiedl was het tijd voor Die Schäfer. Vier muzikan-ten, twee mannen en twee vrouwen, in klederdracht en zoals altijd, blootsvoets op het podium. Ook zij brachten vol over-gave prachtige muziek. Tijdens het eerste deel viel het oog van Carla op een meisje dat op de derde rij zat. De kleine Tiany, een kleindochter van Christine en Patrick, werd  uitgenodigd op het podium en moest uiteraard haar schoenen en kousen uitdoen. Het ‘herderinnetje’, zoals Carla haar noemde, mocht samen met Bianca de ‘Schäferdans’ uitvoeren.
Ook deze groep bracht heel wat liedjes met een boodschap erin. Zij mochten uiteraard ook rekenen op heel wat bijval van het publiek dat zichtbaar genoot van dit optreden.
En als klap op de vuurpijl kwam Rudy het publiek vermaken. Niettegenstaande hij gisteren uit het gips mocht, was hij toch van de partij. Gelukkig verloopt de genezing heel goed.
Hij zong heel wat liederen van zijn nieuwe CD, die bij het publiek bijzonder in de smaak vielen. Ook, zoals wij hem kennen, tussendoor een grap en een kwinkslag.
Hilariteit troef, toen hij tijdens het tweede deel een dame uitnodigde om samen te walsen op het lied ‘Elisabeth’. Maar toen hij merkte dat deze dame zich mankend naar het podium begaf, omdat ze een knieblessure had, bracht hij ze al mankend terug naar haar plaats, terwijl hij bijna niet meer verder kon zingen van het lachen. ‘Zie hier nu twee gebroken mensen dansen’, lachte hij. De zaal bulderde het uit.
Rudy zong nog wat heel bekende oudere nummers om dan af te sluiten met ‘Va Pensiero’ als toegift.
 
Tot slot kwamen alle artiesten nog eens op het podium om onder leiding van Rudy samen ‘Sierra Madre’ te zingen. Niet alleen de artiesten zongen enthousiast dit lied, maar ook het publiek zong luidkeels het refrein mee.

Dit evenement was echt ‘GENIETEN’. Dit deed ons terug-denken aan de hoogdagen van Musikantenstadl, toen Karl Moik dit nog presenteerde.

Wij willen Carine en Patrick, de organisatoren, nog eens feliciteren voor al het werk dat zij moeten verzetten om ons, alle aanwezige mensen, een onvergetelijke namiddag vol muziek te kunnen bezorgen.
© Webmaster: Christine Van haute en Mario Legaet
Start.Muziek.Over Rudy.Foto's.Heist-op-den-Berg.Blankenberge.Zwickau.Concerten.Reizen.Contact.
Volgende Fest der Schlager und Volksmusik:
Zondag, 22 september 2019, om 15 uur
Zaal: Cul’thuis van de Floreal in Blankenberge