De weg naar te tent is voor de nieuwkomers geen probleem en er heerst er al een gezellige drukte.
Bergfeuer mag het programma openen. De jongste van onze groep heeft te laat in de gaten dat ze naast het podium staan te signeren. Ze staan al deels op het podium en waarlijk met haar charmes speelt ze het klaar om hen terug te halen, een foto met een eigen story.
Anni, presentator van dienst, kondigt de groep aan. Zij vliegen er onmiddel-lijk met volle vaart in en slepen de tent mee in weemoedige liedjes en ophit-sende hits.
Joe, de leadzanger, benut nadruk-kelijk de charme van zijn indiaanse roots.
De Belgen zijn zichtbaar aanwezig en krijgen een speciale vermelding van Anni. Even later verschijnt ze op-nieuw op het podium, dit keer zwaaiend met een Belgisch vlagge-tje alsof haar leven ervan af hing.
Rudy’s stem galmt door de tent, zelf is hij nergens te zien, en iedereen maar rondkijken. Surprise ... de vrijwillige brandweer van Leifers haalt Rudy met hun ladderwagen uit een boom.
De stemming zit er onmiddellijk in. Rudy krijgt het al snel te warm en trekt zijn jasje uit. Op zijn muziek deint de tent heen en weer.
En dan komen de bloemen eraan!
Rudy houdt zich opvallend veel op op de tafel van een groep Belgen, precies de juiste pose om het spandoek van de ‘Rudy’s Vrienden Gent’, naast de Belgische vlag, in beeld te brengen.
De feesttent is ook de ideale ontmoetingsplaats voor vrien-den uit andere landen of die gekend zijn van vorige optre-dens.
Na een korte nachtrust trekken we naar Merano. Maar ... we zijn er ons nog niet van bewust, maar er hangen problemen in de lucht:overal brandweer en politie die de toegangswegen naar Merano afsluiten, kilometers omrijden... Uiteindelijk vindt Luc een plaatsje waar hij ons dicht bij het centrum kan afzetten. Afspraak terug aan huis ‘Schwarze Katz’ om 14.30 uur.
Elk vindt zijn eigen invulling van de vrije tijd. Omdat wij Merano al meer-dere keren bezocht hebben en het snikheet is, genieten wij van een ter-rasje in de schaduw langs de Passirio.
Opvallend veel bedrijvigheid, maar geen verkeer ... en dan blijkt plots het waarom...
Net vandaag zijn er in Merano internationale paralympics, die de hele stad inpalmen.
Ondertussen bouwt een onweer zich op tussen de bergen; een drieste paramotor profiteert van de luchtstroming onder de onweerswolken.
De tijd kabbelt lustig verder en stipt op tijd staan we aan huis ‘Schwarze Katz. Maar ... de bus is er niet. Hij staat geïmobiliseerd buiten Merano. Om ons te komen ophalen moet hij deels over het parcours van de baanwedstrijden en de organisatoren laten hem niet door. Maar wij moeten wel op tijd terug zijn voor Rudy’s optreden!
De oplossing ... de helft van de groep gaat met de trein en bus terug naar Leifers en de andere helft neemt een taxi terug naar het hotel.
We halen het en zijn op tijd terug in de tent om een deel van het voorprogramma te zien. Anni heeft een ander plunje aan dan gisteren. ‘Sax Martler der Party Tiger’ die het voorprogramma opent, hebben we gemist, maar voor zanger Berny zijn we nog net op tijd. Beide artiesten zijn bij ons minder bekend, maar het publiek doet er toch enthousiast over.
Als Rudy weer uit de boom gehaald wordt, zit de stemming er natuurlijk meteen weer dik in.
© Webmaster: Christine Van haute en Mario Legaet
Leifers 2013 deel 3
Naar volgende pagina
Start.Muziek.Over Rudy.Foto's.Heist-op-den-Berg.Blankenberge.Zwickau.Concerten.Reizen.Contact.